Truita de primavera
Per a quatre persones. Dificultat baixa.
Ingredients
- 1 manat d’alls tendres
- 2 cebes tendres (amb la part verda)
- 300 grams de faves
- 100 grams d’estirabecs
- 200 grams d’espàrrecs silvestres
- 3 carxofetes
- 6 ous
Preparació
Netegeu totes les verdures. Trinxeu els alls i les cebes. Desgraneu les faves, llanceu la part dura dels espàrrecs i talleu-los. Traieu el fil dels estirabecs i feu-los trossets. Elimineu les fulles dures de les carxofes i peleu la tija. Talleu la punta de la carxofa, i feu-les làmines (perquè no es posin negres submergiu-les amb aigua i llimona fins el moment de cuinar-les).
Poseu un raig d’oli a una paella i sofregiu els alls i les cebes. Afegiu els espàrrecs i les carxofes. Si les faves són molt tendres afegiu-les junt amb els estirabecs a l’últim moment, si no, s’han de cuinar una mica més (amb els espàrrecs). Poseu sal i pebre.
Bateu els ous i poseu una mica de sal. Aboqueu les verdures dins de l’ou i feu la truita.
Recepta de Francisca Cantero