Associació Agroecològica de Can Mercaderet

En la varietat hi ha el gust
Diverses varietats de patates

AACM

Ens definim com a entitat agroecològica. Disposem d'un banc de llavors: ens interessen les varietats tradicionals, locals i llavors fora dels circuits comercials.

Una agricultura per a les persones.

L'Associació Agroecològica de Can Mercaderet neix a l'entorn de la masia de Can Mercaderet, al terme de Santa Margarida de Montbuí (l'Anoia), fruït d'una barreja d'inquietuds. Principalment la preocupació per l’agricultura generalitzada, molt intensiva contaminant i altament insostenible (a nivell energètic i ecològic). Però també la preocupació per la pèrdua de l'agrodiversitat i de la biodiversitat associada als Agroecosistemes. Així com la pèrdua dels coneixements tradicionals associats a la cultura pagesa.
 
L'Associació Agroecològica de Can Mercaderet busca impulsar una agricultura ecològica i de proximitat, a petita escala, més justa i saludable tant per als consumidors com per als agricultors i pel medi ambient.
 
Creiem que cal integrar el coneixement tradicional, generat al llarg de generacions de persones que treballaven la terra, amb el coneixement científic actual (en les disciplines de l'agricultura ecològica, ecologia vegetal, nutrició...) per adaptar la nova pagesia a la societat del S. XXI.

La propera activitat

  • FlyerEcomercaderet2

Més activitats properes

Sense events

Fes-te de l'associació

Banc de llavors de l'AACM

Darreres Notícies

Temporada de verdures d'hivern i calçots

El passat dia 22 de febrer de 2024 es va emetre pel Canal Taronja Anoia aquest programa parlant dels productes d'Ecomercaderet.  

Entrevista a l'Adrià d'Ecomercaderet

El 15 de Novembre va sortir publicada una entrevista que van fer a l'Adrià Solé des de la publicació BCN Smart Rural. Hi ha una mica d'història i les idees fonamentals que hi ha darrera de tot el projecte. A continuació teniu un enllaç per llegir-la. Bona lectura! Enllaç a...

Ecomercaderet surt al programa Com Més Serem

En l'emissió del dia 15 de febrer del 2023 del programa Com Més Serem del Canal Taronja,  Ecomercaderet hi va tenir un paper, tot parlant de l'alimentació saludable i dels productes que oferim. Si voleu veure'l, aquí mateix.  

Tots els artícles