Tres receptes d'estirabecs
Per a dues persones. Dificultat baixa.
Com preparar els estirabecs
Treure els fils laterals dels estirabecs. Si són petits i molt tendres, no cal. Netegeu-los amb aigua. La cocció la podeu fer de dues maneres: directament a la paella, o bé al vapor fins a dos minuts. En podem elaborar diferents plats.
Ingredients
Si voleu fer una amanida:
- 300 g d'estirabecs
- Vinagreta
Si voleu fer estirabecs amb espècies:
- 300 g d'estirabecs
- Sal, pebre, pebre vermell, aromàtiques
- Paprika (opcional)
- Oli
Si voleu fer pasta amb estirabecs:
- 1 manat d’alls tendres
- 200g d’estirabecs
- Una ceba tendra
- 300g de pasta (macarrons, espaguetis…)
Preparació
Amanida d’estirabecs
Una vegada fets al vapor amaniu-los amb una vinagreta al vostre gust.
Estirabecs amb espècies
Escalfeu una mica d’oli a la paella. Salteu els estirabecs a foc viu. Afegiu sal, pebre, pebre vermell, herbes aromàtiques i si us agrada el picant, una mica de paprika. Han de quedar “al dente”.
Pasta amb estirabecs
Bulliu la pasta amb aigua calenta i sal (el temps de cocció dependrà del tipus de pasta).
Renteu i trinxeu les verdures. Poseu oli a la paella i sofregiu els alls i les cebes. Afegiu els estirabecs i volteu-los una mica. Poseu salt i pebre al gust. No cal cuinar-los massa. Escorreu la pasta i aboqueu-la a la paella de les verdures. Remeneu la pasta amb les verdures per integrar-ho tot. I ja es pot servir.