Croquetes d'Espinacs i Formatge
Unes 20 croquetes. Dificultat mitjana.
Ingredients
- Espinacs frescos: 300 g
- Formatge de cabra: 100 g
- Pinyons: un grapat
- Cebes tendres: 2
- Farina: 100g
- Llet: mig litre
- Pebre negre mòlt: un pessic
- Sal, pebre i nou moscada
- Farina, pa ratllat i 2 ous per l'arrebossat
- Oli per fregir
Preparació
Netegeu bé els espinacs i talleu-los. Feu-los bullir amb poca aigua un parell de minuts. Coleu i escorreu-los per sostreure tota l’aigua.
Torreu els pinyons a foc lent a una paella sense oli i reserveu-los.
Sofregiu les cebes ben trinxades. Afegiu-hi els espinacs i coeu-ho uns dos minuts. Incorporeu el formatge esmicolat i els pinyons torrats, afegiu la farina i remeneu fins que quedi ben integrat.
Aboqueu a poc a poc la llet fins que la massa es desprengui de les parets de la paella. Retireu-ho del foc i afegiu sal, pebre i nou moscada. Deseu-ho a la nevera fins l’endemà.
Doneu forma a les croquetes, passeu-les per farina, ou i pa ratllat. Fregiu-les amb oli a 180º. Fregiu les que vulgueu menjar i congeleu la resta.
Recepta de Francisca Cantero