Truita de faves

Per a dues persones. Dificultat mitjana. 

qxio-spoon

Ingredients

  • Faves amb tavella (si són prou tendres): 350 g
  • Ceballot o ceba tendra: 2
  • Ous: 4 
  • Pebre negre mòlt: al gust (opcional)
  • Sal: un pessic
  • Oli
qxio-erlenmeyer-flask

Preparació

Les faves han de ser molt tendres per utilitzar la tavella. Si en trobeu alguna que ja està massa dura, desgraneu-la.

Feu un sofregit amb la ceba ben trinxada. Afegiu les faves amb tavella tallades a trossos petits i els grans de faves que tingueu.

Tapeu a foc suau fins que estiguin ben cuites.

Bateu els ous en un bol, afegiu-hi les faves, sal i pebre i remeneu-ho bé.

Poseu una mica d'oli a una paella i quan estigui ben calent, aboqueu la barreja d'ous i faves. Deixeu que es cuini per una banda i tombeu la truita perquè es faci per l'altra.

Recepta de Francisca Cantero

Truita de faves amb tavella
Truita de faves amb tavella