Trinxat de Col i Patata
Per a quatre persones. Dificultat baixa.
Ingredients
- Col: 500 g
- Patata: 250 g
- All: 5 dents d'all
- Bacó: 100 g (opcional)
- Oli, sal i pebre
Preparació
Talleu les fulles de col (sense les parts grosses) en juliana. Peleu les patates i talleu-les en rodanxes. Coeu uns 30 minuts o fins que siguin ben toves. Aparteu i escorreu.
Mentre es fan, fregim els alls tallats a làmines, a foc lent, fins que quedin confitats. (Opcionalment, podeu afegir el bacó quan siguin tendres els alls i daurar una miqueta).
Barregem la col i la patata amb els alls (i el bacó) i treballem amb una pala de fusta, trencant les verdures, o amb una forquilla, fins que quedi tot ben trinxadet.
Cuineu com si fos una truita, daurant per sota, i després tombeu i daureu l'altra cara.
Serviu de seguida. També podeu fer el bacó per separat.
Recepta de Francisca Cantero