Canelons d'Espinacs i Formatge

Per a quatre persones - uns 16 canelons. Dificultat mitjana. 

qxio-spoon

Ingredients

  • Espinacs frescos: 300 g
  • Formatge crema: 300 g
  • Pinyons: 4 cullerades (40 g)
  • Alls: 2 o 3 grans d'all
  • Oli d'oliva: 2 cullerades
  • Formatge Roquefort: 100 g
  • Formatge ratllat: 100 g
  • Beixamel: 1/2 litre
  • Pebre negre mòlt: un pessic
  • Sal: 3 cullerades petites
  • Aigua: 3 litres
  • Un paquet de pasta de canelons
qxio-erlenmeyer-flask

Preparació

Un cop preparada la beixamel afegiu el formatge Roquefort a trossos i barregeu perquè es fongui amb la calor de la salsa. Afegiu una mica de pebre mòlt al gust.

Prepareu les fulles de pasta. Torreu els pinyons i trinxeu-los. Fregiu els alls i trinxeu-los. Reserveu.

Amb el mateix oli de fregir alls, poseu els espinacs amb un polsim de sal. Quan hagin reduït, poseu els espinacs al colador i els apreteu bé perquè deixin anar l'aigua el màxim possible. Després trinxeu-los. Afegiu el formatge crema, els pinyons i alls. Barregeu bé.

Ompliu les fulles de pasta amb el preparat. A la safata poseu una capa de tomàquet fregit casolà, col·loqueu els canelons a sobre i cobriu amb la resta de la beixamel. Escampeu el formatge ratllat. Fiqueu-ho al forn i gratineu.

Recepta de Francisca Cantero