Canelons d'Espinacs i Formatge
Per a quatre persones - uns 16 canelons. Dificultat mitjana.
Ingredients
- Espinacs frescos: 300 g
- Formatge crema: 300 g
- Pinyons: 4 cullerades (40 g)
- Alls: 2 o 3 grans d'all
- Oli d'oliva: 2 cullerades
- Formatge Roquefort: 100 g
- Formatge ratllat: 100 g
- Beixamel: 1/2 litre
- Pebre negre mòlt: un pessic
- Sal: 3 cullerades petites
- Aigua: 3 litres
- Un paquet de pasta de canelons
Preparació
Un cop preparada la beixamel afegiu el formatge Roquefort a trossos i barregeu perquè es fongui amb la calor de la salsa. Afegiu una mica de pebre mòlt al gust.
Prepareu les fulles de pasta. Torreu els pinyons i trinxeu-los. Fregiu els alls i trinxeu-los. Reserveu.
Amb el mateix oli de fregir alls, poseu els espinacs amb un polsim de sal. Quan hagin reduït, poseu els espinacs al colador i els apreteu bé perquè deixin anar l'aigua el màxim possible. Després trinxeu-los. Afegiu el formatge crema, els pinyons i alls. Barregeu bé.
Ompliu les fulles de pasta amb el preparat. A la safata poseu una capa de tomàquet fregit casolà, col·loqueu els canelons a sobre i cobriu amb la resta de la beixamel. Escampeu el formatge ratllat. Fiqueu-ho al forn i gratineu.
Recepta de Francisca Cantero