Carxofetes amb all
Acompanyament. Dificultat baixa.
Ingredients
- Carxofetes morades
- Alls
- Sal, oli i pebre
- Suc d'una llimona
- 1 cullerada de farina o julivert
Preparació
La carxofa morada es creu que va ser introduida a Catalunya provinent de la Provença al segle XIX. És de mida petita, però molt gustosa.
Per elaborar el plat cal que prepareu un recipient amb aigua i la meitat del suc de llimona, també hi podeu afegir unes branquetes de julivert o bé una culleradeta de farina, així evitem que les carxofes s'oxidin massa.
Treieu les fulles dures, peleu el tronxo, talleu-les i submergiu-les dins el recipient amb aigua i suc de llimona.
Peleu els alls. Poseu-los a la paella amb un rajolí d'oli que és torrin una mica. Afegiu sal i pebre al gust.
Escorreu les carxofes i afegiu-les a la paella amb l'all. Afegiu-hi, també, mig vas d'aigua amb la resta del suc de la llimona. Tapem i esperem 5 minuts de cocció. I llest!
Recepte de Francisca Cantero
