Truita de primavera

Per a quatre persones. Dificultat baixa. 

qxio-spoon

Ingredients

  • 1 manat d’alls tendres
  • 2 cebes tendres (amb la part verda)
  • 300 grams de faves
  • 100 grams d’estirabecs
  • 200 grams d’espàrrecs silvestres
  • 3 carxofetes
  • 6 ous

qxio-erlenmeyer-flask

Preparació

Netegeu totes les verdures. Trinxeu els alls i les cebes. Desgraneu les faves, llanceu la part dura dels espàrrecs i talleu-los. Traieu el fil dels estirabecs i feu-los trossets. Elimineu les fulles dures de les carxofes i peleu la tija. Talleu la punta de la carxofa, i feu-les làmines (perquè no es posin negres submergiu-les amb aigua i llimona fins el moment de cuinar-les).


Poseu un raig d’oli a una paella i sofregiu els alls i les cebes. Afegiu els espàrrecs i les carxofes. Si les faves són molt tendres afegiu-les junt amb els estirabecs a l’últim moment, si no, s’han de cuinar una mica més (amb els espàrrecs). Poseu sal i pebre.


Bateu els ous i poseu una mica de sal. Aboqueu les verdures dins de l’ou i feu la truita.


Recepta de Francisca Cantero

Truita de verduretes de primavera
Truita de verduretes de primavera