Croquetes d'Espinacs i Formatge

Unes 20 croquetes. Dificultat mitjana. 

qxio-spoon

Ingredients

  • Espinacs frescos: 300 g
  • Formatge de cabra: 100 g
  • Pinyons: un grapat
  • Cebes tendres: 2 
  • Farina: 100g
  • Llet: mig litre
  • Pebre negre mòlt: un pessic
  • Sal, pebre i nou moscada
  • Farina, pa ratllat i 2 ous per l'arrebossat
  • Oli per fregir
qxio-erlenmeyer-flask

Preparació

Netegeu bé els espinacs i talleu-los. Feu-los bullir amb poca aigua un parell de minuts. Coleu i escorreu-los per sostreure tota l’aigua.

Torreu els pinyons a foc lent a una paella sense oli i reserveu-los.

Sofregiu les cebes ben trinxades. Afegiu-hi els espinacs i coeu-ho uns dos minuts. Incorporeu el formatge esmicolat i els pinyons torrats, afegiu la farina i remeneu fins que quedi ben integrat. 

Aboqueu a poc a poc la llet fins que la massa es desprengui de les parets de la paella. Retireu-ho del foc i afegiu sal, pebre i nou moscada. Deseu-ho a la nevera fins l’endemà.


Doneu forma a les croquetes, passeu-les per farina, ou i pa ratllat. Fregiu-les amb oli a 180º. Fregiu les que vulgueu menjar i congeleu la resta.


Recepta de Francisca Cantero

Croquetes d
Croquetes d'Espinacs i Formatge