Recuperació de varietats

morades2

Paral·lelament a la realització de les entrevistes a la pagesia ens va sorgir la inquietud per recuperar aquelles varietats d'hortalisses, arbres fruiters o de ceps que algunes persones, fortuïta o intencionadament, han preservat fins a l'actualitat.

Aquestes varietats es caracteritzen generalment per ser varietats menys uniformes que les comercials, però també per ser varietats més ben adaptades al territori i amb major probabilitat de resistir canvis ambientals sobtats o noves malalties. A més augmenten el nostre repertori de nutrients, d'aromes i de sabors.

Per això estem en constant procés de cercar, reproduir, descriure i promoure aquelles varietats locals i tradicionals marginades per l'agricultura convencional i que, per tant, es troben en risc de desaparició.

Si coneixeu d'algun benvolgut horticultor que encara es guarda les llavors i es fa planter d'algunes de les seves hortalisses, o heu trobat grans de cereal o de farratge desats i oblidats durant dècades a les golfes d'un mas abandonat, o heu recordat un vell arbre fruiter amb el que us vau topar mentre passejàveu pels marges d'algun camp, si us plau, escriviu-nos!

Entrada

Entra

    Finestra FB

    Cerca

    © Ecomercaderet 2019. Tots els drets reservats.