*

Entre els mesos de juny i setembre de l'any 2014 vam realitzar vora una quarentena d'entrevistes semiestructurades a més de seixanta informants, la majoria avis i àvies residents encara en masies pertanyents als termes de més de quinze municipis de la comarca de l'Anoia.

Fruit d'aquestes entrevistes vam recopilar un llegat d'informació referent als coneixements, pràctiques, costums i usos etnobotànics propis de la població rural de la primera meitat del segle XX, abans de l'arribada dels agroquímics.
Els primers resultats d'aquesta investigació van ser presentats en el Congrés Internacional d'Etnobotànica a l'octubre de 2014, així com en un acte divulgatiu en la 4ª matinal d'intercanvi llavors de la Catalunya interior a Argençola el Març de 2015.

mosaicdinformadors clar2A banda de la importància que puguin tenir aquestes entrevistes per a futures publicacions, ja sigui per la riquesa del seu saber etnobotànic com pel patrimoni cultural que representen, el nostre desig es realitzar cultius i altres experiències pràctiques per tal de recuperar de manera pràctica aquest coneixement. Actualitzant-lo i adaptant-lo per tal d'incorporar-lo com a una part imprescindible del model agroecològic del futur.

En cas que conegueu a algun d'aquests savis o sàvies entranyables que guarden petits tresors d'informació referents als usos medicinals de les plantes, a les varietats de cultiu tradicionals, etcètera... us animem a posar-vos en contacte amb nosaltres.

A sobre teniu un article nostre publicat a la Revista d'Igualada 51 de desembre de 2015. Si cliqueu al requadre superior dreta ho veureu a pantalla completa.

Descarregeu l'article

Contacte

Entra