Estirabecs

Tres receptes d'estirabecs

Per a dues persones. Dificultat baixa. 

Com preparar els estirabecs

Treure els fils laterals dels estirabecs. Si són petits i molt tendres, no cal. Netegeu-los amb aigua. La cocció la podeu fer de dues maneres: directament a la paella, o bé al vapor fins a dos minuts. En podem elaborar diferents plats.


Ingredients

Si voleu fer una amanida:

  • 300 g d'estirabecs
  • Vinagreta

Si voleu fer estirabecs amb espècies:

  • 300 g d'estirabecs
  • Sal, pebre, pebre vermell, aromàtiques
  • Paprika (opcional)
  • Oli

Si voleu fer pasta amb estirabecs: 

  • 1 manat d’alls tendres
  • 200g d’estirabecs
  • Una ceba tendra
  • 300g de pasta (macarrons, espaguetis…)

Preparació

Amanida d’estirabecs

Una vegada fets al vapor amaniu-los amb una vinagreta al vostre gust.


Estirabecs amb espècies

Escalfeu una mica d’oli a la paella. Salteu els estirabecs a foc viu. Afegiu sal, pebre, pebre vermell, herbes aromàtiques i si us agrada el picant, una mica de paprika. Han de quedar “al dente”. 


Pasta amb estirabecs

Bulliu la pasta amb aigua calenta i sal (el temps de cocció dependrà del tipus de pasta).

Renteu i trinxeu les verdures. Poseu oli a la paella i sofregiu els alls i les cebes. Afegiu els estirabecs i volteu-los una mica. Poseu salt i pebre al gust. No cal cuinar-los massa. Escorreu la pasta i aboqueu-la a la paella de les verdures. Remeneu la pasta amb les verdures per integrar-ho tot. I ja es pot servir.


Estirabecs amb espècies

Accés

Entra
    © Ecomercaderet 2021. Tots els drets reservats.