Associació Agroecològica Ecomercaderet

L'Associació Agroecològica de Can Mercaderet neix a l'entorn de la masia de Can Mercaderet, al terme de Santa Margarida de Montbuí (l'Anoia), fruït d'una barreja d'inquietuds. Principalment la preocupació per la generalització d'una agricultura intensiva contaminant i altament insostenible. Però també la preocupació per la pèrdua de l'agrodiversitat i de la biodiversitat associada als Agroecosistemes. Així com la pèrdua dels coneixements tradicionals associats a la cultura pagesa.

Inspirada en altres associacions, com les Xarxes d'Intercanvi de Llavors, les Associacions per al Manteniement de l'Agricultura Pagesa (AMAP a França) o l'ERA (Espai de Recursos Agroecològics), l'Associació Agroecològica de Can Mercaderet busca impulsar una agricultura ecològica i de proximitat, més justa i saludable tant per als consumidors com per als agricultors i pel medi ambient.

Creiem que cal integrar el coneixement tradicional, generat al llarg de generacions de persones que treballaven la terra, amb el coneixement científic actual (en les disciplines de l'agricultura ecològica, ecologia vegetal, nutrició...) per adaptar la nova pagesia a la societat del S.XXI.
Lluny de voler substituir cap de les associacions existents, aquesta entitat pretén reforçar el teixit associatiu i estirar-lo per assolir el màxim de territori i de població.
Per a llegir una reflexió més detallada dels nostres objectius podeu descarregar els nostres Estatuts clicant aquí.

Us recomanem visiteu els nostres projectes que trobareu a les diferents seccions d'aquesta mateixa web.

Si voleu esdevenir socis, o ens voleu fer arribar algun comentari, suggeriment o crítica, si us plau, contacteu-nos.

Save

Save

Entrada

Entra

    Finestra FB

    Cerca

    © Ecomercaderet 2019. Tots els drets reservats.