Associació Agroecològica de Can Mercaderet

En la varietat hi ha el gust
Diverses varietats de patates

AACM

Ens definim com a entitat agroecològica. Ens interessen les varietats tradicionals, les llavors fora dels circuits comercials.

Una agricultura per a les persones.

L'Associació Agroecològica de Can Mercaderet neix a l'entorn de la masia de Can Mercaderet, al terme de Santa Margarida de Montbuí (l'Anoia), fruït d'una barreja d'inquietuds. Principalment la preocupació per la generalització d'una agricultura intensiva contaminant i altament insostenible. Però també la preocupació per la pèrdua de l'agrodiversitat i de la biodiversitat associada als Agroecosistemes. Així com la pèrdua dels coneixements tradicionals associats a la cultura pagesa.
Inspirada en altres associacions, com les Xarxes d'Intercanvi de Llavors, les Associacions per al Manteniement de l'Agricultura Pagesa (AMAP a França) o l'ERA (Espai de Recursos Agroecològics), l'Associació Agroecològica de Can Mercaderet busca impulsar una agricultura ecològica i de proximitat, més justa i saludable tant per als consumidors com per als agricultors i pel medi ambient.
Creiem que cal integrar el coneixement tradicional, generat al llarg de generacions de persones que treballaven la terra, amb el coneixement científic actual (en les disciplines de l'agricultura ecològica, ecologia vegetal, nutrició...) per adaptar la nova pagesia a la societat del S.XXI.
Lluny de voler substituir cap de les associacions existents, aquesta entitat pretén reforçar el teixit associatiu i estirar-lo per assolir el màxim de territori i de població.

Darreres Notícies

Uns dies de vacances

  Fem una breu aturada, quinze dies, per descansar una miqueta, agafar noves energies i tornar amb més empenta el 2021. Deixem també uns dies perque l'hort es refaci, que el fred també el frena. Tornarem a estar amb vosaltres a partir del 15 de gener. Bon any nou, més que mai! Gràcies i fins aviat!

Cistelles per regalar

Et proposem com a idea per regalar aquest Nadal, vals per cistelles d'hortalisses fresques, saludables, divertides i que promouen un sistema agroalimentari més just, solidari i ecològic. Ho trobaràs al formulari de sota en l'apartat de "comandes extra". Fes salut. Formulari de cistella...

Collint olives

Fa dies que les oliveres ja les veiem carregades d'oli. La setmana passada vam començar a fer la collita. No són massa oliveres, però hi ha força estona per fer-ne una. A més cal no descuidar l'hort i les tasques de cada dia.  Aprofitant les hores de sol, que ja comença a fer prou fred, estenem les...

Vols formar part de l'associació?

Mòbil

Quota anual de 15 €

AUTORITZO la domiciliació́ bancària pel pagament de les quotes anuals de l’entitat.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Responsable: ECOMERCADERET
Finalitat: Gestionar les peticions formulades, l’enviament de comunicacions comercials, col·laboratives i la vinculació dels socis amb l’entitat
Legitimació: Consentiment de l’interessat
Destinataris: Les dades es podran comunicar a entitats vinculades a Associació Agroecològica de Can Mercaderet
Drets: Accés, rectificació, supressió, oposició, limitació i portabilitat de dades
Més informació: Consulta la Política de privacitat

Entrada

Entra
    © Ecomercaderet 2021. Tots els drets reservats.