Associació Agroecològica de Can Mercaderet

En la varietat hi ha el gust
Diverses varietats de patates

AACM

Ens definim com a entitat agroecològica. Ens interessen les varietats tradicionals, les llavors fora dels circuits comercials.

Una agricultura per a les persones.

L'Associació Agroecològica de Can Mercaderet neix a l'entorn de la masia de Can Mercaderet, al terme de Santa Margarida de Montbuí (l'Anoia), fruït d'una barreja d'inquietuds. Principalment la preocupació per la generalització d'una agricultura intensiva contaminant i altament insostenible. Però també la preocupació per la pèrdua de l'agrodiversitat i de la biodiversitat associada als Agroecosistemes. Així com la pèrdua dels coneixements tradicionals associats a la cultura pagesa.
Inspirada en altres associacions, com les Xarxes d'Intercanvi de Llavors, les Associacions per al Manteniement de l'Agricultura Pagesa (AMAP a França) o l'ERA (Espai de Recursos Agroecològics), l'Associació Agroecològica de Can Mercaderet busca impulsar una agricultura ecològica i de proximitat, més justa i saludable tant per als consumidors com per als agricultors i pel medi ambient.
Creiem que cal integrar el coneixement tradicional, generat al llarg de generacions de persones que treballaven la terra, amb el coneixement científic actual (en les disciplines de l'agricultura ecològica, ecologia vegetal, nutrició...) per adaptar la nova pagesia a la societat del S.XXI.
Lluny de voler substituir cap de les associacions existents, aquesta entitat pretén reforçar el teixit associatiu i estirar-lo per assolir el màxim de territori i de població.

Darreres Notícies

Tanquem la paradeta dels dissabtes

Com més ens apropem a l'hivern el ritme de la natura decreix, el creixement de les hortalisses s'alenteix, tot va més lent. La collita no ens arriba per mantenir la paradeta del dissabtes al matí. A partir del 24 d'octubre la tancarem temporalment. Tanmateix continuem a la vostra disposició...

Vols formar part de l'associació?

Mòbil

Quota anual de 20 €

AUTORITZO la domiciliació́ bancària pel pagament de les quotes anuals de l’entitat.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Responsable: ECOMERCADERET
Finalitat: Gestionar les peticions formulades, l’enviament de comunicacions comercials, col·laboratives i la vinculació dels socis amb l’entitat
Legitimació: Consentiment de l’interessat
Destinataris: Les dades es podran comunicar a entitats vinculades a Associació Agroecològica de Can Mercaderet
Drets: Accés, rectificació, supressió, oposició, limitació i portabilitat de dades
Més informació: Consulta la Política de privacitat

Entrada

Entra
    © Ecomercaderet 2020. Tots els drets reservats.