Associació Agroecològica de Can Mercaderet

En la varietat hi ha el gust
Diverses varietats de patates

AACM

Ens definim com a entitat agroecològica. Ens interessen les varietats tradicionals, les llavors fora dels circuits comercials.

Una agricultura per a les persones.

L'Associació Agroecològica de Can Mercaderet neix a l'entorn de la masia de Can Mercaderet, al terme de Santa Margarida de Montbuí (l'Anoia), fruït d'una barreja d'inquietuds. Principalment la preocupació per l’agricultura generalitzada, molt intensiva contaminant i altament insostenible ( a nivell energètic i ecològic). Però també la preocupació per la pèrdua de l'agrodiversitat i de la biodiversitat associada als Agroecosistemes. Així com la pèrdua dels coneixements tradicionals associats a la cultura pagesa.

L'Associació Agroecològica de Can Mercaderet busca impulsar una agricultura ecològica i de proximitat, a petita escala, més justa i saludable tant per als consumidors com per als agricultors i pel medi ambient.

Creiem que cal integrar el coneixement tradicional, generats al llarg de generacions de persones que treballaven la terra, amb el coneixement científic actual (en les disciplines de l'agricultura ecològica, ecologia vegetal, nutrició...) per adaptar la nova pagesia a la societat del S. XXI.

Darreres Notícies

Ecomercaderet surt al programa Com Més Serem

En l'emissió del dia 15 de febrer del 2023 del programa Com Més Serem del Canal Taronja,  Ecomercaderet hi va tenir un paper, tot parlant de l'alimentació saludable i dels productes que oferim. Si voleu veure'l, aquí mateix.  

Ecomercaderet surt al programa De Sol a Sol

En l'edició del 14 de maig de 2022, Can Mercaderet hi apareix. És un capítol dedicat a l'Anoia on s'exploren 3 llocs de producció. El programa "De Sol A Sol" és presentat per Quique Pedret i explora de forma humana l'agricultura de cada comarca. aquí el teniu.

La cistella d'Ecomercaderet

Ens expliquem una mica. Us oferim un full on de manera molt resumida senyalem les característiques que fan de la cistella d'Ecomercaderet una eina valuosa per fer front a la crisi alimentària. Us convidem a llegir-la i a difundir-la. Gràcies per endavant.      ENLLAÇ A LA...

Tots els artícles

Vols formar part de l'associació?